-Είχαμε κι έναν διαγωνισμό τραγουδιστάδων σε εξέλιξη που κορυφώθηκε χθες. Οφείλουμε συγχαρητήρια στους αρίστους και συγγνώμη στους προσβεβλημένους…θαρρώ.

Συγχαρητήρια λοιπόν Παναγιώτη, πολλά και αντρίκια. Μπράβο για το ταλέντο σου, για το χάρισμα να πω καλύτερα που αξιώθηκες, μπράβο και στην απόφαση να αναμετρηθείς στη λάσπη των μίντια, με το παπιόν σου, την ευγένεια, τις ξένες γλώσσες, την κουλτούρα, την μοριακή βιολογία και την γεννετική, σπουδαίες έννοιες, αφοσιωμένες στον άνθρωπο, μπράβο και στους γονείς σου για τον τρόπο που σου έμαθαν να στέκεσαι με αξιοπρέπεια δίπλα σε ένα χαρισματικό Άγγλο Ασθενή (…κάπως έτσι τον παρουσίασαν  στα κανιβαλίστικα μπλογκ εδώ γύρω) και να χαμογελάς κάθε,  μα κάθε φορά που οι απερίγραπτοι  κριτές,  εκθίαζαν τα προσόντα του,  λες και δεν στεκόσουν ισάξια δίπλα του. Μπράβο σε όλα λοιπόν ήσουν στις οθόνες της εθνικής μας μιζέριας  μια ανάσα παρηγοριάς παλικάρι μου. Μπράβο και σε σένα Bradley, ήσουν εντυπωσιακός, ένα ταλαντούχο λαμπερό πλάσμα,  που χωρίς να ξέρει τον τρόπο, που εμείς εδώ, αιώνες τώρα, τρώμε τα άξια παιδιά μας,  έλαβε  μέρος σε έναν διαγωνισμό που κατ΄όνομα έψαχνε ταλέντα, καλοπροαίρετα και χαμογελαστά. Σου εύχομαι να μείνεις με την εντύπωση που μας είπες, πως δηλαδή στην Ελλάδα γνώρισες μόνο αγάπη, γιατί συνήθως εμείς εδώ κουρασμένοι από τα μαθήματα δημοκρατίας που έχουμε χαρίσει στη γη…….. λειτουργούμε φασιστικά, αμόρφωτα και  με αγένεια περισσή.

Επίσης να συγχαρώ τον φέρελπη νέο, τον ταλαντούχο αυτόν περφόρμερ που έφτασε στον τελικό. Μπράβο Ίαν τις κλασσικές σπουδές, τα ακούσματα  που κρατάς με σεβασμό, τα πάντρεψες  περίφημα με τη νιότη σου και το ροκ της καρδιάς σου, έτσι η παρουσία σου,   είχε ένα χαρμάνι υγείας και λάμψης, μα το πιο εντυπωσιακό ήταν το ήθος που έσταζαν τα μάτια σου. Καλή σου τύχη παλικάρι μου κι εσένα, να ζήσεις τα όνειρα σου και να περάσεις καλά. Ήσουν άξια δεύτερος σε μια μουσική χώρα που αγαπά μόνο το μπουζούκι κι αυτό στην κακή του μορφή.

-Μα πας καλά;  Σε ποιούς δίνεις  συγχαρητήρια παιδί μου; Άλλος κέρδισε την πρώτη θέση.

-Α, ναι αυτό, ο ευγενικός μικρός Αντρέας. Παλικάρι μου επειδή κανείς δεν θα βρεθεί να το κάνει σου ζητώ συγγνώμη,  για όσα ψέματα σου είπαν για τις δυνατότητες σου. Σου ζητώ συγγνώμη για την προσβολή να παίρνεις το πρώτο βραβείο,  είτε γιατί σε ψήφισαν, όχι για την φωνή σου μα για τον τόπο καταγωγής σου, είτε  γιατί σε προώθησαν, χωρίς κανένα λόγο,  στη βασική τετράδα μιας ομάδας. Καταλαβαίνω πως είναι προσβλητικό να δέχεσαι συγχαρητήρια για την πρωτιά από δεκάδες πάνω του μέτριου συμπαίκτες σου και από τρεις χαρισματικούς καλλιτέχνες που άφισες  πίσω σου και να είσαι υποχρεωμένος να τους λες ευχαριστώ κοιτώντας τους στα μάτια. Δεν θα είμαι εκεί γύρω τότε που θα διαψευστούν οι σαλτιμπάγκοι που έλεγες μέντορες σου και θα μείνεις με τον κύκλο των φίλων και της οικογένειας σου. Ήταν μια ατυχία το καταλαβαίνω μα ξέρεις;  Όλα εμπειρίες ζωής είναι κι αυτές που πονάνε μας κάνουν πιο σπουδαίους ανθρώπους, πάντα. Με συμπάθεια σου στέλνω την συγγνώμη μου γιατί έχεις καθαρή ματιά και νεαρή ηλικία και σου εύχομαι το φιάσκο που σε βρήκε πρωταγωνιστή άθελα σου,  να σε κάνει πιο σοφό άνθρωπο και να βρεις γρήγορα τις ισορροπίες που χρειάζεται ο άνθρωπος για να πορευτεί γαλήνια με τα μέσα του, στους δρόμους της ζωής.

marthious_logo