Διαφήμηση
Διαφήμηση
Μετά πάλι μαθαίνεις πως πάντα θα υπάρχει κάτι
safe_image
Διαφήμιση

Ημερομηνια

Κοινοποίηση

Facebook
Email
Τα χρόνια της χούντας σε τούτο τον τόπο, της εφηβείας μου,
ο μόνος τρόπος για όλα τούτα τα τραγούδια ήταν ο ραδιοφωνικός σταθμός της αμερικάνικης βάσης.
Τότε που ονειρευόμασταν να μεγαλώσουμε και να γίνουμε πολίτες του κόσμου, να γυρνάμε τη γη και να γνωρίζουμε ανθρώπους και πολιτισμούς σε πρώτο πρόσωπο…….μικρό ήμουν, αυτά ήθελα.
Και πόσο χρέωνα την τύχη μου που δεν ζούσα στην Αμερική τότε να έχω αυτά τα τραγούδια καθημερινότητα μου……, να μαι κοντά στα κινήματα της αγάπης και των λουλουδιών…..
Μετά στη στροφή των 40 που βρέθηκα πέρα απ τον Ατλαντικό, όχι απόλυτα ηθελημένα μα υποχρεωτικά από τη δουλειά μου,
σκέφτηκα πως το μόνο θετικό θα ήταν που θα είχα αυτά τα αγαπημένα ακούσματα σε πρώτο χρόνο.
Μα η παράξενη ζωή και το timing που δεν είναι πάντα το προφανές με έβαλε σε ένα κύκλο από τον οποίο έμαθα τις δεκαετίες με τις μεγάλες μπάντες, το σουίνγκ, τον Τόνυ Μπένετ, μια γενιά πίσω από αυτά που αγαπούσα.
Εκεί κοντά στο 2000 ξαναζούσαν δόξες μεγάλες οι δεκαετίες του ’40 και του ’50 με φουρνιές από νέα παιδιά να υπηρετούν αυτά τα ακούσματα.
Και κουρασμένη απ τις μάχες που έδωσα και δεν βγήκαν όλες, και αδιάφορη για το αν το τόσο ρόζ που πρέσβευαν έφερε τα κινήματα της αμφισβήτησης, πόσο χρέωνα την τύχη μου που δεν είχα γεννηθεί κείνες τις δεκαετίες να έχω αυτά τα τραγούδια καθημερινότητα μου……να μαι κοντά σ ένα τρόπο ζωής που φάνταζε ασφαλής και γαλήνιος, χωρίς εξάρσεις και ρυτίδα καμιά…..
Μετά πάλι μαθαίνεις πως πάντα θα υπάρχει κάτι ενδιαφέρον πίσω ή πλάι ή μακριά σου, δεν γίνεται να είσαι παντού και πάντα, γίνεται όμως στην δική σου αλήθεια, χρόνο, τόπο, να διαλέγεις τι σε κάνει να νοιώθεις καλά και να το κρατάς κοντά σου.
Τον ήχο, τη μορφή, την ιδέα, τον τρόπο…….

ΑΛΛΑ
ΑΡΘΡΑ