Διαφήμηση
Διαφήμηση
Μάρω Βαμβουνάκη «Μελαγχολία είναι η αξόδευτη αγάπη…»
11178287_383465345189709_2016377100745064548_n
Διαφήμιση

Ημερομηνια

Κοινοποίηση

Facebook
Email

“Αν στέρηση είναι να μην έχεις αυτό που επιθυμείς, ανικανοποίητο είναι να έχεις μεν αυτό που επιθυμείς, αλλά να μη σου προσφέρει τη γεύση που περίμενες να σου προσφέρει. Η απόκτησή του να αποδεικνύεται απογοητευτική. Ο άνθρωπος σήμερα μαραίνεται μέσα στην εποχή του ανικανοποίητου. Κι αν, όταν στερείσαι, μπορείς να ονειρεύεσαι και να προσδοκάς, μέσα στην ανικανοποίητη καθημερινότητα και τις απανωτές απογοητεύσεις-όχι απ΄ αυτά που δεν έχεις, αλλά απ΄αυτά που έχεις-, δεν ξέρεις πια τι ακριβώς να επιθυμήσεις.
Από παντού ακούς χείλη πικρά να συμπεραίνουν πως δεν υπάρχει συναίσθημα, δεν υπάρχει φιλία, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, αξίες, φιλότιμο. Οι άνθρωποι παραπονιούνται πως δεν τους αγαπούν. Είναι εξάρτηση να περιμένεις από τους άλλους να σου χαρίσουν την αγάπη. Η αγάπη όντως είναι η μεγάλη πλήρωση της ύπαρξης, αλλά μόνο όταν πρόκειται για αγάπη που δίνεις. Όσο κι αν αγαπιέσαι, το ανικανοποίητο θα επιμένει ζοφώδες στην καρδιά, αν αυτή η καρδιά δεν μπορεί να αγαπήσει. Γεμίζουμε μονάχα απ΄την αγάπη που εμείς δίνουμε, από την πίστη που ασκούμε, από όσα δικά μας χαρίζουμε. Είναι μοίρα ή ελεύθερη επιλογή η ικανότητα μας στο συναίσθημα? Πρέπει να είναι ελεύθερη επιλογή, γι΄αυτό και η καρδιά μας είναι διαρκώς θυμωμένη με τον μίζερο εαυτό μας που την στενεύει. Κι αν είναι δύσκολο να βρίσκουμε αγάπες, είναι πολύ πιο δύσκολο να αγαπάμε, προϋποθέτει μεταστροφή της εγωιστικά εκπαιδευμένης προσωπικότητάς μας κάτι τέτοιο. Όλο αρνούμαστε τη μεταμόρφωση, η επιδημία της ανίας και της κατάθλιψης εξαπλώνεται, σαν φάντασμα στοιχειώνει τη ζωή μας.
Λέγεται πως: «Μελαγχολία είναι η αξόδευτη αγάπη….»
Μάρω Βαμβουνάκη

 

Γιαυτό λέμε συχνά πυκνά εδώ μέσα πως το σπουδαίο και το ζητούμενο είναι το μέγεθος της αγάπης που εσύ μπορείς να νοιώσεις για κάποιον και όχι η με το ζύγι ανταπόκρισή του…..

ΑΛΛΑ
ΑΡΘΡΑ