Διαφήμηση
Διαφήμηση
Οι fauve της Λειψίας
11057724_395781530624757_3230312792996152737_n
Διαφήμιση

Ημερομηνια

Κοινοποίηση

Facebook
Email

Στην Λειψία, την πόλη των κορακιών, έζησα τέσσερα ολάκερα χρόνια, και κάθε άνοιξη ζούσα τη μάζωξη της gothic κοινότητας του κόσμου όλου, έρχονταν πραγματικά από παντού και τις νύχτες τα νεκροταφεία ήσαν γεμάτα κόσμο, όπως πάμε εμείς σε ένα μπαράκι να πιούμε μπύρες draft, ερωτευμένοι με τον θάνατο και ότι τον θυμίζει….οι μορφές και οι στολές τους από τρομακτικές έως αποκρουστικές…..
Κι όμως αν για κάποιο λόγο ερχόσουν σε επαφή με οποιονδήποτε από αυτούς, ήσαν όλοι τους ευγενείς, ήρεμοι και χαμογελαστοί, σαν να ξόρκιζαν με την πραότητα τους την εξωτερική τους εμφάνιση.
Την πρώτη φορά απλά κρατούσα απόσταση από το διάβα τους, ούτε που τους κοιτούσα καλά καλά, όσο να πεις κρατάς μια απόσταση από αυτό, μα τις επόμενες σιγά σιγά παρατηρούσα την φαντασία των κοστουμιών, τις μάσκες τα περίτεχνα καπέλα, την δική τους μόδα, αργότερα πήγαινα και τους έπιανα κουβέντα, ρωτούσα για την φιλοσοφία τους, το πώς και το γιατί.
Μια κοινότητα κι αυτή, που κι αν δεν καταλαβαίνω, δεν μου δημιούργησε απέχθεια, φόβο ή ανησυχία ούτε για μια στιγμή……
Είδα σήμερα το άρθρο και τους θυμήθηκα.
Τι πόλη κι αυτή…………..Τι κόσμος κι αυτός……
Ερωτευόσουν τα σοκάκια της, μα τα κοράκια ήταν παντού….
Φοβόσουν την όψη μα ακολουθούσε μια φυσική ευγένεια….
Ποτέ μα ποτέ δεν υπάρχει μόνο του το λευκό ή το μαύρο στη γη,
ποτέ…..

__

_____________________________________________

το άρθρο που ακολουθεί και οι φωτογραφίες από το lifo.gr
20.000 επισκέπτες κατέκλυσαν τη Λειψία της Γερμανίας για το μεγαλύτερο φεστιβάλ Goth που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από το 1987. Το Wave-Gotik Treffen festival, που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες έχει αποκτήσει τη φήμη του μεγαλύτερου, παγκοσμίως, φεστιβάλ υποκουλτούρας και θεωρείται ο απόλυτος προορισμός των freaks. Oι δρόμοι της πόλης γέμισαν και φέτος βαμπίρς, Pet Players, ανθρώπους με δερμάτινα και kinky αξεσουάρ, dominatrix, steam punk ήρωες, αποκαλυπτικά φορέματα της αριστοκρατίας της βικτοριανής εποχής και καζανόβες της ιταλικής Αναγέννησης. Η ιστορία του φεστιβάλ ξεκινά στο τέλος της δεκαετίας του 1980, όταν μια ομάδα ανθρώπων άρχισε τις υπόγειες και παράνομες συναντήσεις της. Ωστόσο, το φεστιβάλ με το πέρασμα των χρόνων έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές και και πια αριθμεί τουλάχιστον 100 ροκ μπάντες που διοργανώνουν συναυλίες, λογοτεχνικές αναγνώσεις και περιηγήσεις γύρω από τις εκκλησίες. Δερμάτινες μπότες, αριστοκρατικά φορέματα, μαύρες στολές και αιματοβαμμένα body painting βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, αλλά καμία εμφάνιση δεν θεωρείται παράξενη, ούτε λογοκρίνεται. Στο φεστιβάλ όλα –ακραία και μη- επιτρέπονται. Το gothic φεστιβάλ αντιπροσωπεύει μια περίοδο που είναι γνωστή στη Γερμανία για τη σκοτεινή ματιά της στην τέχνη και την αρχιτεκτονική.

_____________________________________________________

ΑΛΛΑ
ΑΡΘΡΑ